default_header-3

Hej!

Längesedan jag skrev något här men ville dela med mig av dem goda glassrecepten jag hittade nu i helgen!!
Superenkla, nyttiga och goda!! Perfekt nu till sommaren.

Du behöver en mixer/matberedare till samtliga recept.

Den Gula Mangoglassen: Mixa 250 g fryst mango ihop med 250g vaniljkvarg. Klar!!

Den Bruna Chokladglassen: Mixa 3 bananer (frysta i skivor) blanda sen i 1-2 msk kakao. (För sötare smak kan man ha i några droppar sötningsmedel/strö) Klar!

Den Gröna Avokado/Spenatglassen: Mixa 2 bananer (frysta i skivor) 1 avocado, 65 g babyspenat. Tillsätt 1 dl havregurt eller vaniljkvarg och fortsätt mixa till en slät fluffig glass. Servera!

Den Rosa Jordgubb/hallon/passionsglassen: 2 dl fysta jorgubbar (120g) 2 dl frysta hallon (120g) 2 frysta passionskuber (60g) 1 krm vaniljpulver. Om du vill ha ytterligare sötare smak, droppa i lite sötningmedel/strö. Mixa ihop allt. Häll upp och servera!

Läs hela inlägget »

Hej!

Att sammanfatta sitt år är inte det lättaste men jag tänkte att jag skulle göra ett försök... 2015 har varit ett händeslserikt och väldigt roligt år på många sätt!! Det har inneburit en hel del tävlingar, roliga upplevelser, nyfunna vänner,  nyfunna platser och en massa lek!!!
En del mindre och en del större händelser under året, men som på nåt sätt ändå påverkat lite extra.

Året inleddes med premiärsändningen av Ninja Warrior. Själva inspelningen skedde ju redan på hösten och jag visste hur det hade gått för både mig och de andra deltagarna, oavsett var det nervöst att se programmet presenteras i färdigt format. Hua!! Men det gick ju ganska bra ändå... :-)

Februari månad innebar en hel del förberedelese och satsande innför kommande tävling, men hann med att klämma in 2 styrkelyfts workshops på Wenngarn Sportcenter i Sigtuna. 2 grymt roliga helger med riktigt duktiga deltagare!! Fokus på att förbättra samtliga tekniker i böj, bänk och mark. Hoppas på att få till fler liknande workshops till våren, så håll utkik! ;)

Slutet av februari lämnade vi landet för att åka mot något varmare breddgrader, trodde vi... Tyvärr lyckade vi pricka in en vecka i New York med snö, kyla och allmänt dåligt väder... :/  Tävlingen som vi åkt dit för, Arnold Classic, gick i Ohio Columbus. En riktigt rolig tävling med en hel del nya erfarnheter! Jag slutade på en 2a placering med resultaten: Böj 152,5 kg, bänk 112,5 kg och mark 170 kg. Det var inte min bästa tävling jag gjort, utan en del onödiga missar i både böj och mark som jag gärna hade varit utan, men jag är ändå glad att jag har med mig den erfarenheten till kommande mästerskap. Allt som händer, händer av en anledning tänker jag, och det kommer även ge mig vidare efrenhet i framtiden ovsett om det kädes som ett misslyckande vid just det tillfället. Efter några dagars tävling i både klassisk styrkelyft och bänkpress tyckte vi att vi hade gjort oss förtjänta av lite semeste :) Från -20 grader i New York, -10 i Ohio Columbus till +30 i Miami, packningen inför denna resa var ganska intressant... inte ofta man packar ner sin tjockaste vinterjacka ihop med strandklänningar och flipflops... :)

Väl hemma igen väntades lite roliga inspelningar med bla. Ylva/Ulven, ett barnprogram där vi möttes och mätte våra krafter i olika dueller... Grymt kul med mycket skratt och en del omtagningar..
En annan inspelning av en helt annan karraktär var programmet"Sveriges Yngsta Mästerkock", där Leif  Mannerström agerar "domare". Otroligt va duktiga de där små barnen är i köket!! Blev riktigt imponerad och skulle själv behöva lära mig ett och annat i köket...

Sommaren inleddes med insplning av Fångarna på Fortet. En grymt rolig upplevelse, som jga drömt om redan som barn att få vara med i! Jag har hört att det ska sändas nu i januari på tv4, så håll utkik där med ;) Vilket lag tror ni vinner, mitt eller Cissis? ;)

I början av juni gick VM i klassisk styrklyft, där jag fick ta hem mitt 2a VM-silver bakom helt makalöst starka Jennifer Thompson från USA! Mina stats: Böj 150 kg, bänk 110 kg och mark 177,5 kg, en total på 440 kg. Exakt samma total som året innan i Sydafrika, bara lite omfördelning mellan kilona mellan de olika grenarna. 
Jag anser att jag fick den utdelning som jag "förtjänade"... det innebär med andra ord att jag hade tränat och satsat hårt och inriktat året innan, medan detta år, inte fått till satsningen på samma sätt och fick därför "nöja mig" med exkat samma siffror som i fjol. Detta år hoppas jag dock kunna öka min total lite och uppnå lite nya personliga rekord! :)
Någon vecka innan SM i klassisk styrkelyft tackade jag ja till att vara med på SM i friidrott i Söderhamnmen i ett s.k. "skoj kändislopp" i sprint, 60m. Jag höll tummarna att jag inte skulle skada mig och dra någon baksida eller likande, då jag inte tävlat i sprint seriöst sedan 19-års ålder, och det gick faktiskt vägen utan någon skada. Det kändes på exakt samma sätt som när jag tävlde som tonåring, adrenallinet och spänning när vi stod där i startblocken, trots att det bara var ett "skojlopp". Det var så kul att jag faktiskt funderar på att ta upp tävlnadet igen... men som veteran ;)

Årets SM i klassiks stykelyft och bänkpress (utan utrustning) gick i år i Sundsvall. Inga lysande resultat från min sida med tanke på VM innan, men lyckades kamma hem mitt 5 raka guld i styrkelyft och mitt 6e i bänk.

I slutet av sommaren fick jag följa med på första Hälsokicken med Viking Line där b.la. Jill Holmström, Phoenix och Pansar var med som föreläsare. I år kommer Hälsokicken tillbaka, där jag har fått äran att vara med och leda ett "Ninjapass", med fokus på rörlighet, balans och kroppskontroll. Så om du inte har något för dig den 20-21/2 gå in på Hälsokicken.com och anmäl dig som privatperson eller ditt företag! Hoppas vi  ses! :)

Ni som känner mig vet att jag är urusel på fotboll, så det var tur att jag fick vara med i samma lag som några som i alla fall spelat en del, även om det var längesedan... I vårt lag hade vi spelare som Glenn & Anton Hysén, Benno Magnusson, Anders Limpar, Camilla Henemark, Phoenix, Ymer mfl. Som ni försår, en ganska blandad kompott av kvaliteér... Hur det gick?! Det kommer jag inte riktigt ihåg... men kan hända att vi förlorade.... hahahaha!!. Det var mot ett spelande fotbollslag från Dalarna. Grattis till er! Mycket välförtjänt!
Veckan efter bytte vi fotbollskorna mot gladiatorkostymen, där vi fick äran att vara med vid prisutdelningen på Kristallengalan. Kvällen avslutades i klännning och kostym, dansandes hela natten... Tack för en riktigt rolig kväll! :)

Hela denna sommar har inneburit en massa lek och skoj med mina vänner. Så otroligt glad och tacksam att jag funnit er, likasinnade som älskar att hitta på nya utmaningar och galna grejer! <3

I mitten av september spelades andra säsongen av Ninja Warrior in på Karlbergs slott. Om du är nyfiken på hur det gick, kika på kanal 5 i början av februari! 

I mitten av oktober åkte jag och ett helt underbart gäng (24 st) på träningsresa till Alicante! Det var en resa med fokus på träning och glädje där man fick träna allt från, kroppskontroll, kondition, styrka och såklart individuella pass i teknik inom styrkelyft. Om du är intresserad av att följa med på min nästa träningsresa så kika in på följande länkar:
http://invictustravel.se/vara-traeningsresor/vaelj-din-traeningsresa/124-girls-training-camp-21-28-september-2016

http://invictustravel.se/vara-traeningsresor/vaelj-din-traeningsresa/130-mixed-training-camp-28-sept-5-okt-2016

http://invictustravel.se/om-oss/vara-coacher

Den första resan kommer att gå 21-28/9 och den andra 28/9-5/10 till Marbella Mike´s Gym. Fokus kommer att ligga på styrkelyft men även inslag av tekniker i pullus, kroppskontroll och balans.

Årets insplening av Gladiatorerna kan sammanfatts med ett ord: AWSOME!! Så jäkla rolig säsong på många sätt!! Hoppas det syns ut i tv-rutan! Jag tror att Gladiatorerena kommer att börja sändas som i fjor, dvs i början av mars på tv4 såklart!

Den häftigaste upplevelsen på Fitnessfestivalen i år var att få träffa den grymt starka Hannibal for King och vara med på hans workshop i calesthenics!! I år deltog jag i både SM i chins och SM i max grip challange, med blande resultat och känslor... Juat SM i chins kan jag skriva ett helt separat inlägg om... ;)

Nytt för i år och nästa år är att jag gått med i SAFE:s utbildar team! Ska bli så himla roligt!! Så ni som utbildar er till PT:s hos SAFE och väljer inriktningen POWER, kommer vi att ses! :)

Grattis!! du tog dig igenom mitt lååånga inlägg! ;) Blev ett långt, men som sagt svårt att sammanfatta sitt år med några enkla rader...

Till sist vill jag bara önska dig ett GOTT NYTT ÅR!! GÖR 2016 TILL DITT ÅR OCH SKAPA DET SÅ SOM JUST DU VILL LEVA DITT LIV!

"Do More Of What Makes You Happy"

/Jenny

Läs hela inlägget »

Hej!

Det har gått lite drygt 2 veckor sedan VM och jag har hunnit smälta och sammanfatta mitt VM. 

Detta var mitt andra klassisk VM i stykelyft där jag låg rankad 2:a med förväntningar att ta ännu en silvermedalj och förvara min andra plats.
Själv var jag inte alls överttygad om detta, då träningen den här våren sett lite annorlunda ut... inte riktigt fått in alla passen jag tänkt och mer gått på känsla... 
Ni som själva tävlar vet ju att det är så mycket som ska stämma på tävlingsdagen, där och då!

Redan på uppvärmningen kände jag mig stark och att det skulle bli en bra dag!!


Böjen på 152,5
https://www.youtube.com/watch?v=AtsrzJ6sKvU
Bänken på 110
http://youtu.be/1KakwHAbYYo
Bänken på 112,5
http://youtu.be/TszeOvXTJMI
Marken på 177,5
http://youtu.be/RlfZlyH3m1s

Läs hela inlägget »

Vad tyckte du om kvällens program?
Här kommer lite bilder från kvällens show...

Läs hela inlägget »

I kvällens avsnitt av Gladiatorerna bjuds det på double trouble i attackbollen av Bullet & Arrow!!
Detta får ni inte missa!! 20.00 på tv4.
Befinner mig just nu i Luleå för att hålla en workshop i styrka i morgon, med fokus på att förbättra tekniken i böj, bänk, mark och chins.
Men jag är även här för att träffa en av mina allra bästa vänner Helena och hennes sambo Marcus. Så himla mysigt!! <3
Vi ses om ett par timmar i rutan ;)

Läs hela inlägget »

Hej!
Semifinal i Gladiatorerna ikväll!!! Och det märks... Kan vara ett av de tuffaste avsnitten någonsin!!!
Så missa inte detta!!! I kväll kommer det smälla på riktigt!!

Läs hela inlägget »

I morgon bär det av mot Falun för att gästa MK open under lördagen. Jag kommer bl.a. att stå i montern för styrkelyft.... såklart ;)

Ska bli riktigt roligt!! Hoppas vi ses där!! :)

Läs hela inlägget »

Idag blev det ett gästspel i Sveriges Yngsta Mästerkock.
Så otroligt imponerad av dessa barn!! Jag som knappt kan tillaga en kycklingfilé... Och där står dem som världens grymmaste mini-kockar och svischar ihop efterrätter och läskande hamburgare! Sjukt duktiga!!
Även om han inte ville, så bar vi ut honom.... Mannen, myten legenden... Leif Mannerström.
Vi ses i rutan igen på lördag! :)
/J

Läs hela inlägget »

Hej!
Tänkte att jag ville skriva några rader om Hanifs grymma förändring, då jag fick väldigt stort gensvar och förfrågningar om kostupplägg osv på mail...
Att göra det som Hanif gjorde krävs sin man!

Han gick ner 17 kg på 15 veckor!!! Kom i sin livs form och debuterade i Men's Physique på tävlingen Malmö Grand Prix nu i helgen!!
Inte nog med det, av 17 st, tog han sig till FINAL, i sin allra första tävling!! STORT GRATTIS HANIF!! MYCKET IMPONERANDE!!

Hans kost- eller träningsschema har absolut inga mirakelkurer men han hade en stark vilja och dedikation och följde mitt kost- och träningsschema till punkt och pricka!

Träning: högintensiv- varvat med lågintensiv konditionsträning på morgonen plus styrketräning på kvällen.

Kost: ett strikt dietupplägg utan några konstigheter, baserat på enkla livsmedel som: havgregryn, ägg, kvarg, kyckling, potatis, lax, grönsaker etc...

Om du inte är under någon tidspress, dvs om du inte ska toppa formen till någon specifik tävling utan "bara" vill komma i form, finns det lite olika vägar att gå...
Vill du försöka behålla/skapa en hälsosam livsstil och ha en en kropp som året runt är välmående och välsvarvad, då skulle jag satsa på en mer långsiktig förändring, vilket då innebär en långsammare viktnedgång.

Du som vill toppa "beach-formen" , får vara beredd på en något tuffare ansträningning, liknande Hanifs och får även räkna med att lägga på dig något/några kilon efter din tänkta "beach-toppning".

ALLT är möjligt och ALLA kan få en kropp de drömmer om, frågan är bara hur mycket tid du vill/hinner lägga ner samt hur du tänker kring en mer långsiktig och långvarig viktnedgång eller mer att peaka formen för något speciellt, ex en tävling.

Tänkvärt innan du ger dig i kast med en diet eller livsstilsförändring!

/Jenny

Läs hela inlägget »